Veselica in disco party pod šotorom, 5. in 6. junij, 2015

Leto je naokoli in zopet bo v Lučah velika vrtna veselica z bogatim srečelovom. Ker so letos nekateri člani Modrijanov iz osebnih razlogov na dan veselice zadržani, smo v goste, v petek, 5. 6. 2015, povabili ansambel AKORDI s postojnskega konca, ki po naših podatkih v tem delu Dolenjske še niso igrali na veselicah, zato je to razlog več, da pridete in jih slišite ter se seveda tudi zavrtite v ritmu njihovih viž. Za jedačo in pijačo bomo poskrbeli gasilci PGD Luče. Veselica bo pod šotorom. Prične se ob 20. uri.

V soboto, 6. 6. 2015, pa bo na svoj račun prišla mlajša generacija (16+), saj se bo pod šotorom odvijal pravi disco party. Plesno glasbo bosta vrtela deejay Yoco in deejay Kasnich. Zabava se začne ob 21. uri.

                                                                               

Vljudno vabljeni!  


Na pomoč! Luče, 29. 4. 2015Zahvala

PGD Luče pri Grosupljem se vsem članom, vaščanom, donatorjem in sponzorjem, ki ste pomagali s svojimi sredstvi k nabavi nove motorne brizgalne črpalke, najlepše zahvaljuje. Upamo, da nam do dolgo služila.


Na pomoč! Luče, 5. 3. 2015

Občni zbor 2015

V soboto, 21. 2. 2015, smo imeli letni občni zbor. V goste so prišli tudi predstavniki OGZ Grosuplje ter sosednjih društev Žalna in Velika Loka. Ena izmed točk dnevnega reda so bile tudi izredne volitve novega predsednika. Dosedanji predsednik je UO podal odstopno izjavo že pred meseci, na OZ pa so člani njegov odstop sprejeli. Za minulo delo se mu iz srca zahvaljujemo, hkrati pa želimo, da ostane kot aktiven član še naprej. Za novega predsednika smo izvolili Željka Dimiča, ki je funkcijo nastopil takoj. Sklical je že tudi prvi sestanek UO, na katerem smo postavili prioritete del in nalog, ki smo jih predstavili tudi na OZ. Prioriteta so zamenjava garažnih vrat, nabava manjkajoče opreme za operativo, izvedba vaje v oktobru, udeleževanje gasilskih tekmovanj s čim več ekipami (pionirji, mladinci, člani A, člani B, članice in mogoče tudi veterani) ter iskanje ustreznega gasilskega vozila GVV-1 (rabljeno vozilo), ki pa ni prioriteta za to leto in je povezana z velikimi denarnimi sredstvi.

Na občnem zboru so svoja poročila za leto 2014 podali tudi predstavnik OGZ Grosuplje, poveljnik društva, predstavnik mladinskih ekip, predstavnica članic in blagajnik. Iz teh poročil je bilo razvidno, da se toliko, kot lansko leto, v našem društvu ni že dolgo dogajalo.

Predsednik GZ Grosuplje g. Bahovec je podal tudi načrte zveze za leto 2015, prav tako pa naš novi predsednik  tudi načrte našega društva, ki so kar smeli.

Po uradnem delu je sledilo še prijetno druženje.


Na pomoč!, Luče, 5. 3. 2015

Vaja gasilk GZ Grosuplje v Šmarju-Sap

Gasilke PGD Luče smo se dne, 11. 10. 2013, udeležile vaje GZ Grosuplje , ki je potekala v Šmarju Sap. Letos smo se vaje udeležile bolj kot gledalke, za drugo leto pa se bomo pripravile tako , da bomo v vaji tudi sodelovale.

Zaviršek Darja

Srečanje gasilk GZ Grosuplje v Lučah

14.9.2013 smo članice PGD Luče gostile članice iz GZ Grosuplje.Prijavilo se je 12 gasilskih društev ,članic nas je bilo 80.Razkazali smo jim našo cerkev in jamo,pionirji so prikazali vajo z vedrovko,nato nas je nagovoril predsedsednik PGD Luče Bojan Okoren,pozdravil nas je tudi g.Andrej Bahovec nekaj besed nam je namenila tudi ga.Majda Kastelic,nato je sledila pogostitev.
Sledil je program nad katerim je bilo veliko navdušenje.Odzivi na srečanje so bili prekrasni.

Darja Zaviršek

Občinsko gasilsko tekmovanje v Grosuplju

V soboto, 21. 9. 2013, je v Grosuplju pri gasilskem centru od ranih jutranjih ur potekalo gasilsko tekmovanje. V dopodanskem času so se s časom in čim boljšo izvedbo vaj borile ekipe cicibanov, mladink in mladincev ter članov B, v popoldanskem času pa so na vrsto prišle tudi ekipe članov A. V kategoriji članic A in članov A, se je iz GZ Dobrepolje tekmovanja udeležilo 8 ekip, iz GZ Grosuplje pa 15. Prireditve so se udeležili tudi župan očine Grosuplje dr. Peter Verlič,  direktor občinske uprave Grosuplje Dušan Hočevar, pooblaščenec župana mag. Iztok Vrhovec, župan občine Škofljica Ivan Jordan ter celo poslanka Alenka Jeraj in direktor železniških sistemov Hans Günther Kersten. Tega dne se je namreč v Grosuplju praznovalo tudi 120. obletnico prihoda železnice v Grosuplje in GZ je izkoristila priložnost ter povabila te goste medse.

V tekmovalnem delu je imelo PGD luče svoje predstavnike le v mlajših kategorijah. Pri pionirjih smo imeli dve ekipi ter pri mladinkah in mladincih po eno, skupaj štiri. Na žalost smo letos v članskih kategorijah manjkali, čemur se je potrebno v prihodnje izogniti. Lepo bo, če bomo zgled našim nadebudnim gasilkam in gasilcem in se tudi mi uspeli udeležiti tega dogodka.

Ker starejših ekip nismo imeli, so nas pa mlajše toliko bolj razveselile s svojimi nastopi. V kategoriji mladink so tako naše gasilke osvojile odlično drugo mesto, osvojile pokal, in se tako uvrstile na medobčinsko tekmovanje, ki bo organizirano 28. 9. 2013 v Ivančni Gorici.  

Na žalost so morali mladinci pokal za prvo mesto, tako rekoč čez noč vrniti, ker so jim sodniki pozabili k skupnemu rezultatu prišteti dodatne sekunde. Kljub temu se bodo tudi oni, po posredovanju predstavnikov društva in mentorjev, lahko udeležili medobčinskega tekmovanja.

 

 

POZOR! Bliža se veselica v Lučah

V soboto, 1. junija, 2013, vas ponovno vabimo na veliko gasilsko veselico. Kot že nekaj zadnjih let, nas bodo tudi letos s svojo glasbo navduševali Modrijani.

Za jedačo in pijačo bomo poskrbeli domači gasilci. Prireditev bo pod veliim šotorom, zato dež ne sme biti izgovor za neudeležbo.

 

Lepo vabljeni!

Obnova gasilskega doma PGD Luče

Že nekaj časa potekajo obnovitvena dela v notranjosti gasilskega doma PGD Luče. To zimo in pomlad so bili prurejeni in opremljeni prostori v nadstropju gasilskega doma, kjer bomo lahko hranili del opreme, prav zdaj pa so v teku dela na vetrolovu stopnišča, ki vodi v nadstropje. Izdeluje se fasada, ki pa bo dokončno podobo dobila, ko nam dobavitelj izdela okna, ki se bodo vgradila v ta vetrolov.

 

Na pomoč!

Luče, 22. 4. 2013

Priprave mladih gasilcev za tekmovanja

Naši mladi gasilci se bodo letos po nekaj letih zopet udeležili tekmovanj, ki jih bo organizirala GZ Grosuplje. Kot prvo pride na vrsto orientacijski tek v Veliki Loki in sicer 11. 5. 2013. Ker so  na po besedah mentorjev na vajah zelo prizadevni in poslušni, se ne bojimo, da jim in ne bi že letos uspelo mešati štrene najboljšim. Kar tako naprej.

 

Na pomoč!

Luče, 22. 4. 2013

Občni zbor za leto 2013

V soboto, dne 23. 2. 2013, se je v prostorih GD Luče odvijal občni zbor našega gasilskega društva. Prisotnih je bilo preko 50 članov PGD Luče ter po dva predstavnika PGD Žalna in PGD Velika Loka. Prav tako so bili prisotni trije predstavniki gasilske zveze Grosuplje. Glavna točka dnevnega reda je bila razrešitev starega vodstva in izvolitev novega. Za novega predsednika smo izvolili gospoda Bojana Okorna, ki se je zahvalil za zaupanje in tudi podal plan aktivnosti za letošnje leto. Zahvalil se je dosedanejmu predsedniku gospodu Boštjanu Hrovatu za dobro zapuščino in mu zaželel, da bi tudi v prihodnje aktivno sodeloval v društvu. Ta je kasneje podal poročilo o delovanju društva v letu 2012. Hkrati se je zahvalil vsem članom in članicam, da so ga dva mandata neizmerno podpirali pri njegovem delu.

Kasneje so poročila in predloge  podali še predstavnik GZ Grosuplje ter predstavnika obeh sosednjih društev iz Velike Loke in Žalne. Občni zbor se je odvijal v sproščenem vzdušju in zaključil z pogostitvijo.

 

Na pomoč!

UO PGD Luče, 23. 2. 2013